O MENI

Markoveselinovic.com

Moja Zgodba

Moje ime je Marko Veselinović. Z risanjem se ukvarjam že od svojega 5. leta starosti. Ne vem povsem zakaj, vendar me že od mladega v prostoru najprej pritegne prosto "platno" za risanje. V vsaki sobi vidim prostor za risanje in umetnost.
Od nekdaj sem bil naučen, da je človek s kravato in obleko srečen človek. A kaj kmalu sem se naučil, da temu ni tako. V svojih študentskih letih sem delal kot prodajalec oblek prestižnih znamk, ki si jih marsikdo ni mogel privoščiti. Velikokrat sem se vprašal kaj v življenju zares želim in odgovor je bil vsakič risanje in ustvarjanje umetnosti.
Tako je nastal moj namišljeni prijatelj Mr. Fortuna. Mr. Fortuna je lik, ki vas spremlja skozi vašo življensko pot in vam pokaže, da je bogastvo in sreča na prav vsakem koraku - le treba je gledati s srcem in ne le z očmi.
V mojih risbah lahko opazite različne sloge - realistični obrazi ljudi v živahnih barvah, v različnih situacijah - včasih težkih, revnih in temačnih časih, včasih v lepih, nasmejanih in bogatih trenutkih.
Vsaka slika predstavlja realnost našega življenja, vsak pa si jo lahko tolmači po svoje, na svoj način.